Een warm huis met een bio ethanol haard | Designers Hotspot

Een warm huis met een bio ethanol haard

Het creëren van een gezellige en uitnodigende sfeer in huis is een van de belangrijkste aspecten van interieurontwerp. Bij Designers Hotspot, dé distributeur van exclusieve designproducten en kunstwerken, streven we ernaar om onze klanten te voorzien van innovatieve oplossingen die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook functioneel en milieuvriendelijk. Een van onze meest gewilde producten die deze criteria perfect illustreert, is de bio ethanol haard.

ONTDEK DE VELE VOORDELEN VAN EEN BIO ETHANOL HAARD

Wat zijn de voordelen van een bio ethanol haard?

‘Bereid je voor in stijl’, was het motto van de ontwerpers van de Le Feu Clever Haarden. Deze bio-ethanol inbouwhaard wordt geleverd in verschillende modellen. Ieder model is prachtig afgewerkt met eigen, specifieke details. Stijlvol en van hoogwaardige kwaliteit: de geteste en gecertificeerde producten van Le Feu geven niet alleen warmte, het is safety first! En bio-ethanol is een ‘groene’ en betaalbare brandstof. En een afvoerkanaal is NIET nodig, de milieuvriendelijke bio-ethanol produceert geen rook of andere schadelijke stoffen!

Duurzame brandstof

Ten eerste is bio ethanol een hernieuwbare en duurzame brandstof, gemaakt van biologische materialen zoals maïs, suikerriet en tarwe. Dit betekent dat het gebruik van een bio ethanol haard geen schadelijke uitstoot produceert, waardoor het een milieuvriendelijke optie is voor verwarming in huis.

Eenvoudige en veelzijdige installatie

Een ander voordeel van een bio ethanol haard is de eenvoudige installatie. Omdat deze haarden geen rookkanaal of schoorsteen nodig hebben, kunnen ze gemakkelijk in vrijwel elke ruimte worden geplaatst, van woonkamers tot slaapkamers en zelfs buiten op het terras. Dit maakt ze bijzonder veelzijdig en geschikt voor verschillende interieurontwerpstijlen.

Produceren van warmte

Bovendien zijn bio ethanol haarden zeer efficiënt in het produceren van warmte. In tegenstelling tot traditionele open haarden, waarbij veel warmte verloren gaat door de schoorsteen, blijft de warmte bij een bio ethanol haard grotendeels behouden in de ruimte, waardoor een comfortabele en gezellige omgeving ontstaat.

BIOLOGISCHE MATERIALEN

Hoe lang kan een bio ethanol haard branden?

Een veelvoorkomende vraag onder potentiële kopers van een bio ethanol haard is de brandduur op één tank brandstof. Het antwoord hierop varieert, afhankelijk van diverse factoren zoals de grootte van de haard, het verbruik van brandstof en de vlaminstellingen.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat Designers Hotspot een verscheidenheid aan bio ethanol haarden aanbiedt, elk met unieke eigenschappen en brandduur. Of je nu kiest voor de compacte Le Feu Eye voor een knusse avond binnen of de robuuste Le Feu Ground wood voor een warm accent in de tuin, er is altijd een haard die perfect past bij jouw leefomgeving en behoeften.

BRANDTIJD

Optimale brandduur en efficiëntie

Over het algemeen kan een bio ethanol haard gemiddeld tussen de vier en acht uur branden op een volle tank brandstof. Dit maakt ze ideaal voor kortstondig gebruik tijdens gezellige avonden thuis of voor het verwarmen van een specifieke ruimte gedurende een beperkte periode.

WERKING

Hoe werkt een bio ethanol haard?

Het werkingsmechanisme van een bio ethanol haard is verrassend eenvoudig en toch uiterst effectief. In tegenstelling tot traditionele open haarden, die hout als brandstof gebruiken en een schoorsteen nodig hebben om rook en giftige gassen af te voeren, werken bio ethanol haarden op basis van een schone verbranding van bio ethanol.

VEILIGE VLAMMEN

Efficiënte en regelbare vlammen

Bio ethanol wordt in een speciale brander gegoten die in de haard is ingebouwd. Deze brander is voorzien van kleine openingen of gleuven waaruit de vlammen kunnen ontstaan. Wanneer de bio ethanol wordt aangestoken, verdampt deze en vormt het een blauwe vlam die warmte en licht afgeeft.

Een van de voordelen van het ontwerp van bio ethanol haarden is de regelbaarheid van de vlam. Door de grootte van de openingen in de brander aan te passen, kunnen gebruikers de hoogte en intensiteit van de vlam eenvoudig regelen, waardoor ze de temperatuur en sfeer in de ruimte naar wens kunnen aanpassen.

DUURZAAMHEID

Waarom is bio ethanol beter voor het milieu?

Bio-ethanol is een milieuvriendelijke brandstof, hoofdzakelijk afkomstig van biomassa, zoals afval. Het wordt geproduceerd door fermentatie van suiker, meestal uit plantenresten of stro. Het verbrandt schoon en zuiver, zonder schadelijke stoffen vrij te geven. Het is CO2-neutraal, wat betekent dat de uitstoot bij verbranding gelijk is aan wat de plant tijdens groei heeft opgenomen.

Dit draagt bij aan een lagere koolstofvoetafdruk en het verminderen van broeikasgasemissies. Kiezen voor bio-ethanol haarden betekent dus genieten van warmte en sfeer zonder het milieu te belasten. Ontdek onze diverse bio-ethanol haarden voor een duurzame en gezellige ambiance.

eye fireplace black impression home

PLAATSING

Waar in en rondom het huis kan een bio ethanol haard branden?

Een van de meest aantrekkelijke kenmerken van bio ethanol haarden is hun veelzijdigheid wat betreft locatie. Omdat ze geen rookkanaal of schoorsteen nodig hebben, kunnen deze haarden vrijwel overal worden geplaatst, zowel binnen als buiten.

BINNENLOCATIES

Verschillende binnenlocaties

Binnen kunnen bio ethanol haarden worden geïnstalleerd in de woonkamer, slaapkamer, studeerkamer of zelfs in de keuken. Ze kunnen dienen als een centraal punt in de ruimte, een bron van warmte en sfeer tijdens koude winteravonden, of ze kunnen discreet worden geïntegreerd in het bestaande interieurontwerp.

BUITENLEVEN

Uitbreiding van het buitenleven

Buiten bieden bio ethanol haarden een unieke mogelijkheid om het buitenleven te verlengen, zelfs tijdens koelere seizoenen. Ze kunnen worden geplaatst op patio’s, terrassen of balkons, waardoor een gezellige buitenruimte ontstaat waar vrienden en familie kunnen genieten van warmte en comfort, omringd door de schoonheid van de natuur.

Kortom, bio ethanol haarden zijn niet alleen een praktische en milieuvriendelijke verwarmingsoplossing, maar ook een stijlvolle toevoeging aan elk huis of buitenruimte. Bij Designers Hotspot streven we ernaar om onze klanten te voorzien van hoogwaardige designproducten die niet alleen voldoen aan hun functionele behoeften, maar ook bijdragen aan een warme, gastvrije en duurzame leefomgeving.

distributeur van exclusief design

Designers Hotspot

Designers Hotspot is het verzamelpunt van duurzame, unieke designproducten die het leven mooier en comfortabel maken. We zijn exclusief distributeur van onder meer Le Feu designhaarden en Nordic Flame. Ook brengen we kunstenaars, ontwerpers en klanten graag bij elkaar via onze showrooms. Bent u professioneel geïnteresseerd of privé, bent u consument, architect of retailer: kijk gerust rond en neem contact met ons op!

Le Feu haard ground steel in living room
Le Feu haard black ground wood in living room

Discover our new products

Discover our new products

Discover our new products

Discover our new products

Discover our new products

Download the pricelist and order form

Download the pricelist and order form

Download the pricelist and order form

Download the pricelist and order form

Download the Portugese A5 flyer

Download the Dutch A5 flyer

Download the English A5 flyer

Download the English clever flyer

Download the Dutch flyer

Download the English flyer

Download the Dutch catalog

Download the Italian catalog

Download the German catalog

Download the English catalog