Wat is Bio Ethanol? | Alles over Bio Ethanol

Alles over Bio Ethanol

Wat is bio-ethanol?

Bio-ethanol is een ethanolbrandstof die wordt geproduceerd uit biomassa – d.w.z. uit afval. Deze brandstof is tegenwoordig populair voor sfeerhaarden vanwege het schone en zuivere verbrandingsproces, in tegenstelling tot veel andere stoffen. Dit zorgt niet alleen voor een optimaal gebruik, maar ontziet ook het milieu.

Bio-ethanol komt in verschillende percentages, bijvoorbeeld 96,6% en 100%. Maar wat is het verschil? Ethanol met een percentage van 100% is niet altijd geschikt om te verbranden in haarden omdat deze brandstof zeer heet kan worden, wat de kachel kan beschadigen, of omdat de brandstof te zuiver is. Daarom is het belangrijk om jezelf goed te informeren over de kachel en brandstof vóór aankoop.

Waar wordt ethanol van gemaakt?

Ethanol wordt geproduceerd door de fermentatie van suiker, die typisch afkomstig is van twee bronnen. De eerste generatie bio-ethanol wordt meestal geproduceerd uit “eetbare” plantendelen. De tweede generatie wordt geproduceerd uit plantaardig afval of stro. Door vergisting wordt het zetmeel uit de biomassa omgezet in bio-ethanol.

Ethanol verbranding

Voordelen en nadelen van bio-ethanol

Voordelen

Bio-ethanol is een goed alternatief in vergelijking met andere brandstoffen omdat het CO2-neutraal is. Er zijn ook voordelen in de productie, vooral als je denkt aan zelfvoorziening en energiebronnen.

Naast het openen van een raam, heb je verder geen aanpassingen nodig aan je huis en is het een relatief goedkope brandstof.

Geïnteresseerd in haarden? Zie hier al onze bio-ethanol haarden.

Nadelen

Bio-ethanol geeft in vergelijking met andere brandstoffen minder warmte. Het levert minder warmte ten opzichte van houtkachels en andere haarden, die meer geschikt zijn voor verwarming.

Verder moet er altijd een raam open staan voor frisse lucht en kan het gebruik van bio-ethanol gevaarlijk zijn bij onjuist gebruik.

Is bio-ethanol veilig?

Het is een schone en veilige brandstof, mits je de haarden goed en veilig gebruikt. Informeer je goed over de veiligheidsinformatie voor gebruik.

Lees hier alles over de veiligheidsinformatie voor Bio-ethanol.

Discover our new products

Discover our new products

Discover our new products

Discover our new products

Discover our new products

Download the pricelist and order form

Download the pricelist and order form

Download the pricelist and order form

Download the pricelist and order form

Download the Portugese A5 flyer

Download the Dutch A5 flyer

Download the English A5 flyer

Download the English clever flyer

Download the Dutch flyer

Download the English flyer

Download the Dutch catalog

Download the Italian catalog

Download the German catalog

Download the English catalog