Wat is BIO ETHANOL?

Bio-ethanol bestaat voornamelijk uit ethanol dat wordt geproduceerd uit biomassa – d.w.z. uit afval.  Het voordeel hiervan is dat het schoon en zuiver brandt in tegenstelling tot veel andere stoffen, wat niet alleen een optimaal gebruik oplevert, maar ook het milieu ontziet.

Ethanol wordt geproduceerd door de fermentatie van suiker, die typisch afkomstig is van twee bronnen. De eerste generatie bio-ethanol wordt meestal geproduceerd uit “eetbare” plantendelen. De tweede generatie wordt geproduceerd uit plantaardig afval of stro. Door vergisting wordt het zetmeel uit de biomassa benut en wordt het uiteindelijk bio-ethanol.

Bio-ethanol is een goed alternatief in vergelijking met andere brandstoffen omdat het CO2-neutraal is. Er zijn ook voordelen in de productie, vooral als je denkt aan zelfvoorziening en energiebronnen.

Belangrijk

Het is erg belangrijk om zo zuiver mogelijke Bio-ethanol te gebruiken. Wij raden aan met een zuiverheid van tenminste 95%. Sommige Bioethanol producten op de markt zijn verdund met water om de prijs laag te houden. Dit kan leiden tot rookvorming, roet emissie en kan zelfs uw haard beschadigen.

 

BIO-ETHANOL >96%
Verpakt in flessen die gemaakt zijn van R-PET (gerecycled plastic)
Prijs per doos 12 x 1Ltr. € 47,40. Verzendkosten € 6,95
Totaal € 54,35 incl. btw.